Üldiselt mind igatsugu värviline pasta jätab suht emotsioonituks, a Piprapoe peedi- ja spinatijahu värvi nähes tuli tunne peale.
Pastategu ikka vanaviisi, sööja kohta 1 muna ja 100 gr jahu (durum ja tavaline pooleks).
Peedijahu sai pandud 3 tl 300 gr jahu kohta:
ja spinativariant- 2 tl kaunist rohelust 200 gr jahu kohta:
Peale poolt tundi taigna külmas hoidmist ja aktiivset rullimistegevust olid värvid mõlemil selged ja kaunid:
Panin kaks potti tulele ja keetsin neid eraldi, ja tuleb tõdeda, et spinativariant nägi pärast taldrikul ilus roheline välja, peet aga meenutas viinerit.
Nüüd jääb vaid välja mõelda, kuidas saavutada peedi puhul ennekeedueelne värv….
Anu said:
nii ilusad värvid, super. muidu peedisupi puhul aitab äädikas värvi hoida, aga pasta puhul ei kujuta nagu väga ette seda…
KK said:
Mul käis ka peast läbi äädikas aga samas pakipasta minu meelest on ka haleda tooniga, ainult roheline on siuke kärts. Kas see vormimine ja pastatamine on keeruline tegevus? Eeldab masinat vist, täitsa huvi tekkis. Arvestades seda kui palju ma pastat söön, võiks kodus proovida küll.
triin said:
väga lahedad. Äkki püsib värv paremini kui keeduvette ka peeti panna?
Anu said:
ei, ma ei usu, Triin,supi sees peedi värv haihtub isegi keeduveest pika peale, olgu seal siis peeti nii et tapab 🙂 võibolla kui kuskile pisut sidrunimahla tilgutada, äkki funkab… aga kahtlane.
triin said:
on jah vist nii Anu. Loodulik värv on ikka looduslik värv.
Lahe et see spinat püsib.
Maarja said:
ma ise mõtlesin ka sörtsukest äädikat. a see keeduaeg on nii lühike, ses osas see värvikadu pani üllatama.
KK- masinaga on lust und lillepidu. mõned korrad kui ma olen käsitsi teinud, siis ma pole väga rahule jäänud, ehk siis mu oskus ühtlast õhksust tekitada, jätab soovida.
naksitrall said:
Väga kaunis roheline kevadpasta 🙂 Pestoga võiks olla õige hää.
Maarja said:
meil oligi 🙂 mees ja lapsed, õigemini vist üks laps sõi klassikalise pestoga, me Triinuga saime koriandri ja india pähkli oma 🙂
sirliiz said:
Need veel keetmata pasta pildid on lihtsalt super! Kahju, et peediga pasta oma värvist nii palju kaotab.
piret said:
Ilus! Keeduvesi teeb jah oma töö, mina surasin ikka pulbrit kõvasti rohkem, püsis enam vähem peale keetmist http://piretiretseptid.blogspot.com/2011/05/varviline-pasta.html
Maarja said:
see peet on kaval juurikas, peale 2 spl oleks eeldanud temalt värskel kujul värvi 🙂