Juba mõned kuud on meite köögis kaunis ja töökas mahlapress. Ja juba jupimat aega ma olen mõelnud, et peab üles täheldama need kooslused, mis satuvad ette head ja mudu kipuvad meelest minema.

Tavapärased on igatsugu apelsinid-greibid-õunad-porgandid-sellerid-ingver, aga need katsetamised igasugu muidumudruga lähevad meelest, ja mis seal salata, mõned maitsevad ikka eriti rõvedalt ka :).

Üks spinati ja kiiviga oli kohe väga hea, midagi lisasin veel, kirjutasin paberilipikule korralikult üles ka, ja nüüd kadunud kui vits vette.

Seega peediga viimase aja lemmik on vaieldamatult see:

  • 1 peet-pool ananassi-1 greip-jämedam viil ingverit.

Oleks nüüd mälukest nõnnapalju, et koguda kokku need õnnestumised.

  • 1 peet-1 greip-1 apelsin-1 porgand-vars sellerit- peotäis paar sipinatit (järjest enam hakkab mulle tunduma, et greip-peet kooslus on see mis minu maitsele meelepäraseim, sidruniga jääb liialt hapu ja apelsiniga üksi liiga lahja)
  • pool melonit-pool ananassi-meelepärane kogus ingverit- 1 hapum õun

Raamatutest otsisin siit ja sealt, keegi Jason Vale sai palju kiita, õnneks oli eesti keeles raamat meil raamatukogus, ja küll oli hea meel, et endale seda ei tellinud. Keelekasutus oli jube, lisaks puu- ja juurviljale peale kleebitud silmad-tutid-hüüdlaused, puhas rämedus.

Ja siis jõudsin Natalie Savona The Big Book of Juices: more than 400 natural blends for health and vitality every day, lihtne lakooniline raamat, iga kombinatsiooni all märkus, kuhu suunda mõjub ja toitumisalane teave.