Korra aastas positust teha on moodne.

Aga nigust juba igal aastal jaanuaris mõte on olnud, siis uusi toite võiks katsetada. Eriti just kokaraamatu riiuleid sirvides. Anu ja Triin mõtlesid ka proovida.

Eile oli see kaunis päev kus ma käisin Anu juurest läbi ja vuristasin tema imelise masinaga meite perele hakkliha varusid. Sellest tulenevalt oli mul silme ees üks hakklihane tomati-oa supp. Blogidest jäi temake siit silma ja raamatutest oli Pereköögi kokaraamatus mul see märgitud. Lisaplussid supile kiire valmimise eest, töönädala sees üks tänuväärne amps.

Variant ise sai selline:

  • pisut õli ja võid potis kuumaks
  • sinna sisse hakkida 1 sibul, 1 küüslauguküüs, praadida
  • lisada tükeldatud porgand ja paar vart sellerit, praadida veel
  • lisada 400 gr hakkliha, mõni minut praadimist
  • peale 400 gr purk purustet tomatit ja c. 500 ml puljongit või vett
  • vaadata üle sool-pipar-tšilli-pune
  • podiseda lasta c. pool tundi, juurde 400 gr purk loputatud ube
  • keeta ja c. 1 spl sidrunimahla ja 1 spl mett või suhkrut, timmida maitset
  • peale peterselli 🙂

Suutsin leida meie sügavkülmast 6 karpi kaunilt hakitud tilli, kuid peterselli varud on tilgatumaks otsas. Varem pole sellist tragöödiat jaanuaris juhtunud.

Supp meeldis.

Advertisements