Ühel päeval blogisid lugedes jäi silma Tuuli kook. Salvestasin retsepti endale tegemistootavate vigurite nimekirja ja muudkui võtsin hoogu.

Siis tuli aga külmkapi koristamine ja kuna avastasin asju, millest täpselt aimugi polnud, siis:

Põhi on tehtud täpselt Tuuli juurest ja ka tekst siia ümber kantud:

  • 150 gr jahu
  • 120 gr külma võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 munakollane
  • 1/2 tl soola
  • 1-2 sl jääkülma vett

Sega sool, suhkur ja jahu. Lisa külm või ja haki kas suure noaga või ka näiteks juustunoa (vm suure lõikepinnaga labidataolise tööriista) abil läbi, kuni tekib purutaoline mass. Aitab ka lõiketeradega köögikombain. Sega munakollane külma veega kergelt vahule. Vala munasegu jahusse ja sega kiirelt läbi, et tekiks tainas. Suru tainas palliks, pane kilesse ja külmkappi, kus ta peaks vähemalt 30 minutiks kuni tunniks jääma.Võta tainas külmast, suru vormi põhjale (minul ikka see 26 cm) ja külgedele ning küpseta 200 kraadi juures ca 7-10 minutit, kuni taina pind on kuivaks tõmbunud. Alanda täidise küpsetamise jaoks kuumus 180 kraadile.

Sisu jaoks läks meie versioonile 400 gr tops Farmi toorjuustu segatuna 2 muna ja 3 dl suhkruga (teinekord ma oma maitsele paneksin 2 dl, aga magusaarmastajad kodused olid rahulolevad), lisaks c. 500 gr hakitud rabarberit. Kuna mul oli ka pool pakikest martsipani, siis riivisin sellegi lisaks.

Küpses tema ahjus nii 35 minutit.

Munavalgeid ajasin vahtu 6 koos 1 dl suhkru ja terakese soolaga. Aga 6 sai mul neid lihtsalt seetõttu, et paar päeva tagasi oli meil pasta carbonara…

Vägade hüva kook on. Kohe väga.

IMG_5591