Mingite roogade suhtes on kirg ja mingite suhtes mitte. Minul see puudus magus-hapu kana koha pealt. No kohe täiesti suur null.

Ükspäev lappasin toidublogisid ja siis jäi ette thepassionatecook ja kodumaine Heatoit blog. Sealne pilt mulle täitsa meeldis ja ostustasin teha. Ega ma siis enne retsepti läbi lugenud, ja see marineerimise osa oli mulle eile tühja kõhuga üllatus, aga nii poolteist tundi pidasin vastu ja siis asusin tegema.

Magus-hapu kana

Retsept on puhtal kujul Heatoit juurest:

Krõbeda kana jaoks (neljale):

  • 2 suuremat broilerifileed
  • 2 munavalget
  • 2 küüslauguküünt
  • 4 spl sojakastet
  • 200 grammi tärklist
  • õli praadimiseks


Magushapu kastme jaoks:

  • 2 spl seesamiõli
  • 2 spl viinamarjaseemneõli
  • 1 sibul (kasutasin punast)
  • 3-5 naati rohelist sibulat
  • 1 suur või paprika
  • 1 tl ingverit
  • 4 spl ketšupit
  • 4 spl riisiäädikat
  • 4 spl tuhksuhkrut
  • 3 spl sojakastet
  • 1 tl soola
  • 200 ml kanapuljongit
  • 1 tl tärklist


Tükelda kanafilee 1-2 cm suurusteks tükkideks. Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke minimaalselt 1 tundi, parem oleks 2-3.

Lõika sibulatest ja paprikast ribad, haki ingver peeneks. Tee poolest kuubikust puljong valmis. Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, veiniäädikas, sojakaste, tuhksuhkur ja tärklis. Kuumuta pannil seesami-ja viinamarjaseemneõli ja prae sibulaid 3-4 minutit, lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong. Vajadusel maitsesta vähese soolaga ja tõsta kõrvale paksenema.

Veereta kana tärklise sees nii, et tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükid, kuni pealt krõbedad ja seest mahlased (umbes 8-10 minutit). Vahetult enne serveerimist lisa kaste. Kõrvale sobib basmati riis.

Olin täitsa rahu. Kunagi võiks veel proovida.