Eestis olles tegi Epu nii iga päev kas kapsa või porgandipirukat. Kiilikese blogis oli samuti isuäratav pirukapilt.
Kuna mul hommikul selgus, et keegi on öösel kohupiima ära söönud, siis plaanitud kohupiima muretaigent teha ei saanud.
Taigen (meil vanaema teeb selle taignaga ka magusaid pirukaid):
- 200 gr võid
- 200 gr hapukoort
- 250-300 gr jahu
- 1 muna
- soola
- või sulatada, lasta pisut jahtuda, segada sinna hulka hapukoor ja muna, lisada jahu ja sool. nii pooleks tunniks kuni tunniks külma.
Sisu:
- c. 1 kg kapsapea
- 1 spl võid
- lonks õlu
- 3 keedetud muna
- sool, pipar
- 1 spl linaseemneid
- kapsas hautada võis ja õlus pehmeks, kuid jätta ikkagi krõmpsuks. lisada maitseained. jahutada. lisada hakitud muna ja linaseemned soovi korral.
- taigen teha kaheks võrdseks tükiks, rullida meelepärane kuju, kahvliga pärast peale ka augus sisse, määrida munaga.
- 180kraadises ahjus oli nii 45 min.
mõlemad pirukad on isuäratavad ja kindlasti ahvin järele, kuna mangold peenral lokkab. aga kapsapirukas isutab kuidagi rohkem 😉 ma nimelt olen eluaeg arvanud, et kapsapirukas on minu jaoks liiga raske, aga praegu retsepti lugedes ei tundugi kõige hullem, pigem vastupidi 🙂
tead väga mõnus on see välja tulnud. ma kunagi tegin lehttaignast ja see oli kuidagi imelik.
ja jäi lisamata, et vanaema pärmitaigna taset ei suuda ma siiani saavutada.
ma muutusin eriti lootusrikkaks, kui lugesin, et tuleb lisada lonks õlu 😀 😀 vist ikka mitte….
ikka õlu:)
Oi, seda tahaks küll nüüd ja kohe!!!
Pingback: Kapsapirukas « Rohesilmne Maailm
Pingback: Seene-kapsapirukas « Rohesilmne Maailm