Ühel päeval tuli mul ennastunustav isu moonirullikute järgi. No selliste, kus vahel kreemi ja terved mooniseemned, mis mõnusalt hammaste vahele kinni jäävad.
Retseptigi suutsin välja mõelda.
Siis aga vaatasin lähemalt mooniseemne pakki, mille poeriiulilt olin võtnud ja no jahvatet teised. Tere tali! Vaid ühes olin ma kindel, et moonirullikus tahan ma terveid seemneid.
Aga see laps meil, moonisaiakeste sõltlane. Leppisime siis kokku, et teeme rullkooki. Hea piima ja tee kõrvale ampsata.
Retsepti leidsin Ida Savi raamatust.
- 100 gr võid
- 150 gr suhkrut
- 3 muna (eraldi kollased ja valged)
- 4 spl mooniseemneid
- 1 tl riivitud sidrunikoort
- 100 ml piima
- 180 gr jahu
- 2 tl. küpsetuspulbrit
- või ja suhkur vahustada, lisada munakollased ükshaaval. segada hulka ülejäänud ained (jahu ja küpsetuspulber omavahel enne segada), kõige lõpus vaikselt hulka vahtu löödud munavalged. 200 kraadises ahjus oli miski 35 minutit.
naminami said:
Kusjuures mina fännan just neid jahvatatud seemneid. Kookide sees palju mõnusamad.
Mullu, kui Teeninduskoolis jõuluküpsetiste koolitusel käisin, siis tegime seal jõulukringlit. Sinna läksid küll terved seemned, aga esmalt leotasime neid piimas mingi tunnikese – siis olid ka hamba all mõnusamad 🙂
Patsifist said:
Meil on siin talveperioodil tõeliselks hitiks kohalik nn saiavorm, mis koosneb õhulisest saiast lõigatud ketastest, tuhksuhkrust, võist-piimast ja just neid jahvatet mooniseemneid panen sinna sisse. Mõnikord olen suhkrut nats vähem pand ja piima-sulavõi segu sisse nats mett niristand – ikkagi sutsu tervislikum:) Aiküllseeonhia! Eriti veel vaniljekastme v jäätisega. Polegi kaua teind teist, peaks hooaja avama jälle:)
maarja said:
mu jaoks pole neil purustet’ õiget maitset.
Patsifist, täpsemalt palun, kuda teed.
Patsifist said:
Panen pärast plokki üles, praegast imiklaps tirib püksi jalast ära:)
maarja said:
aitüma sulle.