Murelihooaeg on saanud hoo sisse. Küll nad on hääd ja parajalt magusad. Dedil on tore sõber, kel head suhted Goriška Brda piirkonnas. Tema üle paari päeva toob suure kausitäie marju. Siiani pole niisama söömisest isu täis saanud.
Murelihooaeg
10 Wednesday Jun 2009
Posted Sloveenia
in
triin said:
oo kui sulnis. Ma käisin kunagi klassiga Krimmis tööl mureleid korjamas. Oo neid kilosid marju, mis ära söödud sai. Siiani on maitse meeles. Siit selliseid ei saa.
maarja said:
ma olen konkreetselt selle mehe tooduga ka väga rahul.
laupäeval lapsed tõid oma sõprade juurest, a seal oli korjet liialt vara tehtud, olid sellised suht maitsetud.
eppmare said:
no ma ei või, kus sul ikka veab. need mu ühed lemmikud herneste kõrval. aga täana nõmme turul oli 80 eeku kilo ja vat selle hinnaga ma omale õgimiseks neid osta ei raatsi, kui lähevad poole odavamaks, vat siis veel
merle said:
meil ka murelid valmis. käisin täna viinamägedel tiiru ja seal on palju kirsipuid, ma siis ka noppisin. ühe puu marjad tundusid lausa musta värvi olevat ja maitse oli super!
aga murelitega kook ei jää vist eriti hea. olen siiani ikka hapude kirssidega teinud.
maarja said:
turul on nad nii 3-5 eurot, ja sissetoodud 1,5 euri.
mulle ka meeldivad need peaaegu mustad. aga koogi sisse ma olen ikka kirsse pannud.
Patsifist said:
Novat mul ongi mure, et mis siis nende murelitega peale akata, mis õgimisest järgi jäänd…??? Koogi sisse mu meelest nad ei kõlba, kohalikud teavad rääkida, et moosi neist asjalikku ei saa, mis siis üle jääb – kompott, külmutamine? Any ideas? Kohalikku retseptisaiti pommitades tulid otsingus sõnaga ‘murel’ välja eranditult veinide kirjeldused, mille buketis murelit tunda on ja ei ühtki retsepti…:S
maarja said:
vot ma polegi uurinud, mis need, kel neid palju on, teevad.
ma küsin teadjamate käest kui nad koju saabuvad.
Anu said:
ma teeks kompotti.
maarja said:
öeldi, et napsu ja kompotti tehtaks. a peamiselt napsu 🙂
Patsifist said:
Nojah, mul miiz ütli kah, et napsu:)) Ano akkan siis siin korterinurgas nüüd napsu ajama jah?!? Ise olen ka ju praegast kõva napsutaja:))
Niet kompott it is…
Siinkohal pean vajalikuks mainida, et ma pole oma pika elu jooksul kordagi veel ühtki grammi moosi ega kompotti ega kurki ega seent purki ajand. Niet loodan, et algaja õnn on minuga ja kompotist saab asja. Omme planeerin teha kohalikku magusat külmsuppi, a selleks pean turult nats kirsse ka hankima, aint murelist pidi lääge jääma. Wish me luck:)
maarja said:
naps ootab, ega see kohe halvaks lähe 🙂
A räägi sest külmsupist siis teistele ka. Kuigi meil turul olid ainult murelid, ei ühtegi kirssi. Vähemalt täna.
Pille @ Nami-Nami said:
Ma kohe kade. Kuigi täna olid mingid importkirsid 50 eeki kilo, aga ma ei hakanud ostma..
Kuniks Sa Patsifisti kirsisupi retsepti ootad, lisasin spetsiaalselt Sinule mõeldes Namisse kaks ungarlaste kirsisuppi. See Saveuri oma jäi mullu suvel USAs silma, tundus niiii ahvatlev (retseptis on otselink ka fotole).
maarja said:
asun uudistama, tänud.
Patsifist said:
Hee, no sain supiga ühele poole, täitsa pandav tuli esimese korra kohta. Mis puudutab neid Nami retsepte, siis see minu miskist vanast klassikalisest kokaraamatust võetud retsept oleks nagu nende kahe ristsugutis umbes:))
Uurisin lisaks ka netist ja elava kokaraamatu ehk oma mehe kääst ja tegin lõppeks siiski creme fraichega (retseptis oli antud hapukoor), tundus nigut sümpaatsem. Panen omme blogisse (ongi teine nii kaua talveunes old:)retsepti üles, praegast olen koleväsind ja lähen norskavatele meestele seltsiks!
ada said:
Toskaanas olid ka äsja head magusad murelid, ehh… 🙂