See juhtus umbes suvel kui ma Namist selle retsepti leidsin. Nüüd oleme mitmeid kordi teinud ja no paganama tore söök on.

Tasub ainult meeles pidada, et marinaadi tükke ei jääks palju liha peale, mudu hiljem kui tugevama grilli alla lõpus jätta, kipuvad need pisut kõrbema.

Aga retsept puhalt Namist (miskit ma muutnud seal suurt pole, lihtsalt kastet mekkides endale magusa-hapu vahekorra paika loksutanud):

Kogus: neljale kuni kuuele

Koostis:

Valmistamine:

Marineeri ribid
Pane kõik marinaadiained keskmise suurusega kaussi, sega läbi. Lisa lambatalleribid ja masseeri marinaad ribidesse. Kata kauss kinni ning lase vähemalt 8 tundi, soovitavalt 24 tundi, külmkapis maitsestuda. Küpseta ribid
Aseta metallrest ahju keskele ning kuumuta ahi 150 C. Võta ribid marinaadist välja (liigne marinaad kaabi maha, aga hoia alles). Laota ribid ahjuplaadile, kondiga osa all.
Küpseta 150-kraadises ahjus 1,5-2 tundi, esimese tunni aja jooksul liga iga 20 minuti tagant alleshoitud marinaadiga pintseldades. Liha on küps, kui see on täiesti pehme ja kahvliga torkides kondi küljest lahti tuleb.

Valmista dipikaste
Pane kõik kastmeained kaussi ning sega, kuni suhkur on sulanud.

Serveerimine
Pane ahjurest umbes 15 cm kaugusele grillelemendist ning aja grill hästi kuumaks. Laota küpsetatud ribid fooliumiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta kuumas grillahjus 2-3 minutit, Keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt 2-3 minutit.

Tõsta serveerimisalusele ning paku koos dipikastmega. Ära salvrätikuid unusta!

Retsept on mugandatud USA ajakirjast “Fine Cooking” (nr 110, Vietnamese-Style Lamb Riblets with Sweet Soy Dipping Sauce)

Vietnami stiilis lambaribid

Advertisements