Sellised mõne miinuskraadiga ilmad mulle kohe ei istu. Niiske ja vastik. Peale -6 läheb juba heaks, -11 on ideaalne, kui marutuult ei ole.

Aga niiske ilm nõuab kerevahele vürtsi. Varem ma gong baod ise kodus ei olnud teinud, külla aga söönud ja mõmisenud, üldjuhul.

Seega reede õhtul köögis seistes ja mõeldes, mida täpselt hing ihaldab, sai mõeldud temakese peale.

Retsept üldjoontes on Namist, Telegraph’st võib ka lugeda:

  • 600 gr kana kintsuliha
  • Marinaad:
    • 5 tk küünt küüslauku
    • küüslauguga võrdne kogus ingverijuurt
    • 10 tk talisibulat (ainult valge osa)
    • 3 sl maapähkliõli
    • 20 tk Sichuani Tien Tsin tšillikauna (või 2-3 tavalist tšillit :))
    • 2 tl Sichuani pipart ehk aniispipart
    • 150 g röstitud maapähkleid (arahhis)
    • soovi korral peoga šampinjone
    • Kaste:

      Valmistamine:

    • Lõika kana väikesteks kuubikuteks suurusega 1,5 cm. Sega kausis koos marinaadiainetega.Lase seista külmas tunnike.

    • Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa õli ja lase kuumeneda peaaegu suitsemiseni. Lisa Sichuani pipar (mina röstisin neid ennem ja siis uhmerdasin) ja hakitud tšillid ja voki, kuni õli on aromaatne (ÄRA KÕRVETA!).

    • Lisa kanakuubikud ja prae tugeval kuumusel pidevalt segades. Kui kanakuubikud hakkavad valgeks muutuma, siis lisa küüslauk, ingver ja talisibul. Voki veel paar minutit, kuni kana on küps. Mina lisasin siinkohal ka peoga šampinjone, kuna vajas lihtsalt kasutamist asi.
    • Koori küüslauk ja ingver, lõika õhukesteks viiludeks (küüslauku ja ingverit peaks mahult olema enam-vähem võrdselt). Lõika talisibul väikesteks “kuubikuteks”.

    • Sega omavahel kastme jaoks vajalikud ained, lisa pannile ja voki veel veidi, kuni kaste pakseneb ja on kaunilt läikiv. Sega juurde röstitud maapähklid ning serveeri riisiga.

    Nigust juba öeldud, siis minule see maitseb väga, laps sõi viisakalt riisi, kuna väitis, et mudu tahtsid huuled ära kõrbeda, samas kallis mees, kes muidu ekstra vürtsikate asjadega pisut silmi pööritab, sõi ja sai hakkama.

Kana kung pao