Hääd ja mõnusat uut aastat teile kõigile!

A. tädi varustas meid kauni koguse Sutlepa lambukesega ja reede õhtuks tundus õilis idee panna ribid ahju. Tegelikult juba kolm päeva tagasi hakkasin ma ribide pihta mõtlema ja marinaadi otsima.

Sattusin blogisse, kus retsept otse vasta vaatas (siinkohal retsept Järelproovitud blogist):

Rub

  • peotäis peeneks hakitud värsket rosmariini
  • supilusikatäis värskelt purustatud rohelist pipart
  • näputäis purustatud musta pipart
  • ~2 teelusikat peenikest soola
  • sips kaneeli
  • sips muskaatpähklit
  • ~10 cm kibedat sinepit
  • törts suhkrusiirupit
  • törts õli

Sega kõik ained segamini. Sinepi, siirupi ja õli toimel tekib suhteliselt kuiv pasta, mis lihale hästi külge jääb. Määri ribid rub’iga ja pane vähemalt ööpäevaks seisma (mina laagerdasin neid 4 ööpäeva).

Ribid koos kartuli-porgandi-sibula-küüslauguga olid meil alul ahjus 230 kraadi juures 20 minutit, siis 180 peal 50 minutit.

Said ütlemata hääd ja mõnusad teised. Laps meil mõnikord sügisese lamba peale krimpsutab nina, ja arvab, et püütakse talle samajubedat liha kui pardi oma sisse sööta, kuid täna töötas kõik kui kellavärk.

Lambaribid marinaadis

Advertisements