See oli nüüd juba mõni nädal tagasi, kui A&T varustasid meid lambaga.

Kuna kints oli üle 4 kilo, siis sai teda imetletud nii ja naa pidi, sirvitud hulgim raamatuid taustaks (südamelähedaseim oli Nigel Slateri ütlus, et kevadist lammast söövad snoobid, kes lambast muffigi ei tea, ja varasügisene on just see, kus maitsed maalähedased ja pungil täis niidumaade rohuaroomi).
Lammas Sutlepa külast

Kui tavaliselt on meil kints seisnud lihtsalt soola-pipraga, ja pikitud küüslaugu-anšooviste, rosmariiniga, siis seekord hõõrusin ka suitsupaprikat hoolega naha vahele. Ja see töötas ning andis ekstra mõnusa meki. Lisaks lugesin kuskilt, et võiks nn. marinaadis olla kohe mitu päeva jutti. Vat sellest ma ei saanud aru, kui meil mudu olnud c. ööpäeva, siis praegune 3 ei andnud ekstra juurde mu meelest miskit.
Lammas Sutlepa külast

Aga vat nüüd see küpsetamisaeg, kuldreegel- tund ja kilo. Meil nii läkski, alul 20-30 minutit 230 kraadi peal, ja siis 150 peal edasi. Pärast seismist 40 minutit. Väga hea mahlane jäi, kuid minu maitsele sai pisut üleküps. Kolm ja pool tundi peaks järgmisel korral proovima. Oleks siis seda mälukest, et tuled blogist kontrollima 🙂

Juurde tegime vaid oma aia kartuleid (kõlab nii uhkelt), porgandeid ja kaalikaid ahjus. Lisaks oli paradiisiõuna marmelaad ja küüslaugu-mädarõika-tomati segu.

Lammas Sutlepa külast
Veiniks oli E. välja valinud Barossa Shirazi. Küll oli ilus jook.

Täname veelkord sõpru, kes laua ümber olid. Oli üks ütlemata armas õhtu.

Advertisements