Ühel päeval kui vaatasime MKR, siis seal tehti ausat tulist rohelist karrit. Ja mulle need maitsevad. Isutas ja isutas  ja lappasin kõik kodus olevad taiteemalised raamatud läbi ja ei hakanud miskit silma, kui siis lõpuks jäi ette Ramsay Maailma köök ja sealne aromaatne roheline karri. Nigust tšilli kurku. Meite nohused ninad ja kähedad kurgud rõõmustasid. Pastat mekkides ja timmides lõi nina kohe jupimaks ajaks selgeks.

Kogus neljale ja karripasta jaoks läheb vaja:

  • 10 rohelist tšillit (meil oli kodus 4 punast tšillit, lisaks läks 1 tl suht tuliseid tšillihelbeid, suu õhkas, a ei miskit märkimisväärset, Erik arvas isegi, et pisut toimus karri petmine)
  • 3 šalotti
  • 6 küüslauguküünt
  • 4 cm jupp ingverit
  • punt koriandrit
  • 2 vart sidrunheina
  • 2 laimi riivitud koor (kel kahvrilaimi lehed olemas, siis need)
  • 1-2 spl toiduõli
  • 1 spl koriandriseemneid
  • 1 tl vürstköömneid
  • 1/2 tl musta terapipart
  • 1 tl meresoola
  • 1 tl krevetipastat

kuni loetelus toiduõlini (k.a.) asjad köögikombaini ja peeneks lasta, seemend röstida kuival pannil ja siis uhmris hõõruda ülejäänud komponentidega peeneks. Lisada pastale ja veel purustada.

Tai ja karri
Karri jaoks läheb vaja:

  • 450-500 gr liha (veis oli retseptis, meil kana)
  • 1 väike baklazaan
  • 1 spl õli
  • 400 ml purk kookospiima
  • 2 punast tšillit
  • 1 1/2 spl kalakastet
  • 2 kahvrilaimi lehte (või siis riivitud laimikoort)
  • 1 tl fariinisuhkrut
  • koriandrit

Liha ja baklazaan lõigata meelepäraselt. Wokile õli ja miski 3-4 spl pastat (kuna meil oli tšillilt vähem, siis kulus kogu pasta ära), segada seni kuni tuleb mõnus aroom, lisada kookospiim ja lasta keema kergelt. Lisada baklazaan, tšilli, kalakaste ja suhkur, kuumutada nii 10 minutit. Lisada liha ja lasta podiseda kuni valmis. Timmida maitsed vahepeal. Juurde lihtne jasmiiniriis.

Tuli üks vägade mõnus roog. Eriti hea oli see lõhn, mis päris jupp aega elamises ringi hõljus.

Tai ja karri

Advertisements