Sloveenias elades on meite Babi spetsialiteet selge veisepuljong mannaklimpidega. Ja see oli hää supp. Mõnikord tegi ta neid klimpe ka guljašši sisse, mõnikord tomatisupile.

Meil kodus aga on kanasupp au sees, mida korra nädalas teen. Sest mida ikka hakata pihta ahjukana kerekesega, kus liha reeglina lahkelt küljes. Puljong, ja edasi supp.

A nüüd mannaklimpide juurde.

Vaja läheb:

  • 1 muna
  • 1,5-2 dl piima
  • 2-2,5 dl mannat
  • 1-3 spl jahu
  • soola
  • 1 spl õli
  • soovi korral maitserohelist

Tainas peab jääma selline parajalt paks. Kui on liiga vedel, siis lagunevad klimbid laiali, kui liiga paks, siis jääb klimp nätskelt paha. A reeglina peale esimest klimpi on ka pilt selge.

Ühesõnaga kui tainas tehtud ja supp parajalt keenud, tuleb klimbid sisse panna ja keeta c. 15 minutit.

Mannaklimbid

Advertisements