Jõuluks oli meil kindel plaan panna lauale kõikse lihtsam sealiha. Et oleks nii nigust alati on olnud.

Üllatus oli mul aga suur kui kolmapa läksin Keskturule ja oma tavapärasest letist liha tahtsin osta. Kell oli siis nii 12. Lett jummala tühi. Palusin endale vajaliku tüki jägmiseks hommikuks valmis panna ja no neljapa kell 8.15 oli juba rahvast ikka väga palju.

A liha käes ja meel rahul.

Jõul ja siga

Marinaad sai tehtud 2,5 kilosele tükile nii peotäiest soolast, piprast, mida polnud peotäis, rosmariinist ja küüslaugust ja meest ja sinepist (põltsamaa läks pooleks selle konjakisega). Ahjus oli liha 130 kraadi juures 5 tundi, lõpus 20 minutit 220 peal, et kamar krõbedat saaks.

Liha tuli hää, mahlane ja mõnusalt pehme. Et ma täitsa jäängi vast selle variandi juurde (10 tundi 70 kraadi juures ei meeldinud mulle nüüd nõnna palju rohkem).

Advertisements