Möödunud nädala lõpul oli igati produktiivne ploomiüritus. Sai napsu pandud sahvrisse jõulu ootama, pisut moosi ja ka kooki. Retsepte lappasin läbi hulgim ja lõpuks jäi kõikse inspireerivamaks Kärdi juurest leitu.

Vastavalt meite külmkapile sai tegu järgmine (algse retsepti hapukoor oli kukeseenekastmele broneeritud)

Põhjaks läheb vaja:

  • 50 gr külma võid
  • 100 gr ricottat
  • 0,5 dl suhkrut
  • 3 dl jahu
  • näpuotsaga soola

Sega taigen kokku ja vooderda sellega 22 cm vorm. Eelküpseta 200kraadises ahjus c. 10 minutit.

Täidise jaoks vaja:

  • 325 gr puhastet ja poolitatud ploome (mul nüüd peen kaal ja täpselt niipalju läks vaja, et pirukapõhi katta tihedalt)
  • 100 gr ricottat
  • 100 gr hapukoort
  • 1 muna
  • 200 gr martsipani

Ploomid laduda põhjale, peale riivida jääkapist võetud martsipan, peale kallata ülejäänud ainetest segu. 200kraadises ahjus oli teine 40 minutit.

Täiesti suurepärane kook. Naabrinaine oli ka sama meelt. Armsad lapsed aga vaatasid mind kui kurja inimest ja teadustasid, et nemad sellist hirmsat kooki ei söö ja kallis mees küll maitses, kuid leidis, et martsipan on saadanast ja rikub koogi ära.

Martsipanine ploomikook