Eile tõin Keskturult ilusa tüki lambaliha ja alul oli plaan lihapallikesi teha. Siis aga hakkas vend virisema ja meenutas kunagist karrit, mida kevadel tegin. Siinkohal on blogi ületamatu abimees. Ainuke häda see, et tuleks ka retsept kirja panna. Otsisin toda aprillikuist numbrit majapidamisest hoolega taga, kuid on teine peidus.
Nüüd järgneb omaloominguline lähenemine tollele retseptile.
Köögikombainis purustada:
- kaks-kolm-neli kamalutäit koriandrit
- 50 gr india pähkleid
- kamalutäis münti
- 2 dl kookospiima
- 3 rohelist tšillit
kui segu tundub liiga tihke, siis lisada vajadusel vett.
Võtta haudepott ja kuuma õli sisse pista paar nelgitera, paar kaneelikangi ja kaks tl rohelise kardemoni seemneid. Lasta neil säriseda nii minut. Lisada kaks hakitud sibulat, pöidlasuurune jupp hakitud ingverit ja nii 8-9 hakitud küüslauguküünt. Jälgida, et vigurid kõrbema ei lähe. Lisada nii 700 gr lambaliha tükke. Pruunistada. Nüüd potti 2 tl vürtsköömneid, 1 tl kurkumi, 1 tl jahvatatud kardemoni, 2 tl inglise karri pulbrit. Kui lihatükid nende sees kauni korra peale saanud, valada peale 2 dl maitsestamata jogurtit. Nüüd lisada hulka ka alul tehtud pasta. Panna juurde nõnna palju keeva vett, et liha saaks kenasti kaetud. Lasta nii pool tundi podiseda, uurida, palju vaja soola juurde panna. Või siis pipart. Pigistada sisse ühe laimi mahl. Lasta veel rahus küpseda tunnike. Lõpus lisasin veel 50 gr röstitud India pähkleid.
suu jookseb vett – kust sa küll selliseid imemaitseaineid/taimi välja võtad?
kullake, kõik on lihtsad asjad, tšilli, ingveri, pähklid, kookospiima saad selverist või stockist, ja pisividinad kui stockis pole, siis piprapoest. kui need kord juba kodus olemas, siis läheb ludinal.
aga oli üks ütlemata hää küll.
Oi, on isuäratav! Sellega teeniksin oma lambasõbrast abikaasa ees kohe hulga lisapunkte 🙂
Saan aru, et pool tundi podiseda lased pliidil, aga kas tunnikeseks rahus küpsema pistad ahju?
ahju võib ka panna, mul küll puupliit ja tõmbasin lihtsalt pliidi äärde.
Pingback: Kuda mõnikord karri räägib sinuga, ja teinekord teps mitte « ELUST SIIN JA SEAL
krt ja prgu, kust ma saan nüüd selle 2009 aasta aprillikuu Oma Maitse 🙂 kurkumit, inglise karrit ja india pähkleid ka pole. aga no nii hea süük oli, et veel üle aastate on meeles, KUI hea see oli 🙂
a ma vist kirjutasin selle üles ka kuskile blokki ja mul see number peaks olema ka, a kõike peale koriandri võid tulla võtma me käest.
no see siis ülalpool olev omaloominguline lähenemine on täitsa pädev, ma arvan. raamatukogust vast saaks õige OM ka 🙂 aga aitüma pakkumast, kui hoog sees, siis suund on teada 🙂