Eile tõin Keskturult ilusa tüki lambaliha ja alul oli plaan lihapallikesi teha. Siis aga hakkas vend virisema ja meenutas kunagist karrit, mida kevadel tegin. Siinkohal on blogi ületamatu abimees. Ainuke häda see, et tuleks ka retsept kirja panna. Otsisin toda aprillikuist numbrit majapidamisest hoolega taga, kuid on teine peidus.

Lambaliha karri

Nüüd järgneb omaloominguline lähenemine tollele retseptile.

Köögikombainis purustada:

  • kaks-kolm-neli kamalutäit koriandrit
  • 50 gr india pähkleid
  • kamalutäis münti
  • 2 dl kookospiima
  • 3 rohelist tšillit

kui segu tundub liiga tihke, siis lisada vajadusel vett.

Võtta haudepott ja kuuma õli sisse pista paar nelgitera, paar kaneelikangi ja kaks tl rohelise kardemoni seemneid. Lasta neil säriseda nii minut. Lisada kaks hakitud sibulat, pöidlasuurune jupp hakitud ingverit ja nii 8-9 hakitud küüslauguküünt. Jälgida, et vigurid kõrbema ei lähe. Lisada nii 700 gr lambaliha tükke. Pruunistada. Nüüd potti 2 tl vürtsköömneid, 1 tl kurkumi, 1 tl jahvatatud kardemoni, 2 tl inglise karri pulbrit. Kui lihatükid nende sees kauni korra peale saanud, valada peale 2 dl maitsestamata jogurtit. Nüüd lisada hulka ka alul tehtud pasta. Panna juurde nõnna palju keeva vett, et liha saaks kenasti kaetud. Lasta nii pool tundi podiseda, uurida, palju vaja soola juurde panna. Või siis pipart. Pigistada sisse ühe laimi mahl. Lasta veel rahus küpseda tunnike. Lõpus lisasin veel 50 gr röstitud India pähkleid.