Eile õhtul juhtusin lappama Muffins and Quick Breads kokaraamatut ja sealt tuli idee teha sibulaga varianti. See on parim, mis siiani mul välja tulnud. Arusaamatu on see, et selle jahukoguse juures ta nõnna suur ja pirakas tuli. J ei usu siiani, et ainult 450 gr jahu oli. Äkki sõtkumine oli hasartne?? Ei tea.

Retsept sibula-focacciale:

  • 450 gr jahu (panin 300 gr polbnisu jahu ja 150 gr tavalist)
  • 250 ml leiget vett
  • c. 25 gr pärmi
  • 1 tl soola
  • suhkrut pisut
  • 5 spl oliivõli
  • 1 keskmine sibul
  • 1 tl tüümiani
  • soolahelbeid

pärm panna nii teelusika suhkruga ja osa veega seisma. nii 15-20 min pärast lisada hulka jahu, sool, vähehaaval ülejäänud vesi ja oliivõli. sõtkuda seni kuni tainas lööb kenasti lahti. panna rätiku alla kerkima, kuni poole suuremaks saanud. siis uuesti sõtkuda, mina lisasin sel ajal ka purustatud linaseemneid. panna pannile, teha kätega nii kaunilt ümmarguseks, vajutada sõrmega augukesi sisse ja lasta taas kerkida. sel ajal panna ahi sooja 200 kraadi peale. pannile panna pisut võid ja praadida õhukeselt viilutatud sibul kuldseks, lõpupoole lisada 1 tl tüümiani. kui tainas taas kerkinud, panna segu taina peale, pisut soolahelbeid ja sortsuke oliivõli ja ahju nii 25 minutiks.
Focaccia sibulatega